Bassam Al-baghdady

Äppelmelodin för självständiga barn

Pinterest LinkedIn Tumblr

Det har sina fördelar att se på saker från invandrar-utifrån-perspektiv när majoritetssamhället verkar fullständigt förblindad. En av de sakerna jag märker mer och mer är den extrem tidiga indoktrinering för barnen i kollektivet. Att kollektivet alltid har företräde inför individen och att den andra har alltid rätt i din egendom.


Jag har tidigare skrivit om sagan om “Den Regnbågsfärgade fisken” som fick slita av sig delar av sin egen kropp för att andra ska bli vänner med henne. Läs här.

Nu återigen, mina barn har lärt sig en ny sång på förskolan, den går såhär:

“Om du har ett äpple vill du dela det med mig
i en äppelmelodi?
Eller vill du ha ditt goda äpple för dig själv
och inte få någon melodi?
Dela med sig, eller snåla
en vanlig fråga får man tåla”

Sången fortsätter med flera andra saker som man förväntas dela med sig. Det är absolut inget fel på att dela med sig. Det är nobelt och fint. Det finns människor som har det sämre än oss och vi ska dela med oss om vi har råd och vilja. Att sätta en värdering på att det är “snålt” att inte dela med sig av sina egna saker betyder i förlängningen att alla som behåller något för sig själv är snåla och dumma människor. Att alla ska äga allt hur dumt det än låter. Nu klingar i mitt huvud det talesättet som säger “Av var och en efter förmåga till var och en efter behov”. Alla vet vem så hävdar det för att stjäla hederliga människors hårt tjänade slantar.

När jag söker efter sångtexten ser jag att den kom redan 1983 av journalisten och musikern Lars Olof Asplund, eller mer känd som Lolla Asplund. Att sången kom redan då och att ingen än idag har reagerat på att sången är direkt hjärntvätt i socialism av små barn är för mig en gåta. Dock, det förklarar också varför en hel generation av ängsliga tjänstemän, politiker och journalister i Sverige, till och med de som tror sig själva är icke socialister, har förmodligen sjungit denna sång och förmodligen tycker det är helt ok barn ska bli utsätta för det i alla förskolor i Sverige.

Som svar på denna extrema sort av indoktrinering och hjärntvätt skrev jag om sången med små ändringar för att passa en ny generation. En generation som vågar stå på sina egna ben och för sina egna åsikter. En generation som vågar säga: Nej, jag vill inte ha mitt äpple för mig själv och du får skaffa dig äpple för dig själv.

Mina tre råd till småbarnsföräldrar:

  1. Lär dina barn att vara självständiga och säga vad de tycker. Dessutom att stå för sina åsikter till och med om deras åsikter ibland är korkade och dumma. De kommer att upptäcka det själva, men att lära dem “rätta” åsikter är att utplåna deras känsla för rätt och fel.
  2. Försök inte skapa små kopior av dig själv i dina barn såsom dina föräldrar gjorde mot dig. Därför ser vi små moderater och små socialdemokrater i MUF och SSU som följer efter sina föräldrars fotspår i partiet. Dåliga kopior av redan dåliga kopior från början. Där har du förklaringen till varför det saknas politiker i Sverige med ledargestalt och det är fullproppat med yrkespolitiker som saknar åsikter.
  3. Stanna upp en liten stund varje dag och diskutera med dina barn vad de lärt sig idag. Lägg dig i läroplanen och ifrågasätta de värderingar som lärs ut till dina barn. Tro inte på att den skola eller förskola som du skickar dina barn till är bättre än andra bara för att alla andra föräldrar säger så. De flesta väljer bara det enklaste för dem och skickar sina barn till närmaste skola eller förskola och skulle aldrig erkänna inte ens för sig själva att skolan är dålig.

Bassam Al-Baghdady

=====
Uppdatering:
Jag nåddes just av nyheten att Lollo Asplund har gått ur tiden. Jag beklagar verkligen sorgen och önskar hans nära och kära allt gott i den svåra tiden.

Facebook Comments

Let me know what do you think?

Shares