Den moderna feodala samhället

En riksdagsledamot tjänar alltså 66 900 kronor i MÅNADEN. Boendekostnad (om den bor långt från Riksdagen), mobil, dator, flyg och taxiresor betalas av oss, skattebetalarna direkt och inte av deras egna fickor. 

En sjuksköterska tjänar mellan 21 800 – 30 000 kronor i månaden. Sjuksköterskan får precis som vi alla stå för sin egen boendekostnad, mobiltelefon, dator och självklart sin egen resa till och från jobbet oavsett hur långt från arbetet han/hon bor. Jag har vänner som bor i Eskilstuna och pendlar varje dag till Stockholm. Ingen har brytt sig om att finansiera deras extra boende för att deras familjeliv ska gå ihop.

Med andra ord, en riksdagsledamot tjänar två till tre gånger mer än en sjuksköterska, ändå är det riksdagsledamoten som sitter i sin kammare och bestämmer hur mycket sjuksköterskan ska betala av sin lön för att finansiera bland annat riksdagsledamotens egen lön och alla andra förmåner som vi inte ens kan drömma om i våra arbetsplatser.

Visst, det är kanske så att vi värderar en riksdagsledamot två tre gånger mer än en sjuksköterska, lärare eller läkare. Vi har valt att ge en politiker en sådan makt över våra liv, pengar och framtid att vi inte ens reagerar när en riksdagsledamot går år ut och år in utan att ens sätta sin fot i riksdagen checkar ut full lön. Såsom vi sett flera gånger under historiens lopp och senaste med L-ledamoten Emma Carlsson. 

Av ännu för mig helt ofattbar anledning, kuvar vi oss när dessa högavlönade politiker som lever i sin egen skattefinansierade lyxbubbla bestämmer att vi ska tvångsbeskattas 30% av varenda krona vi tjänar. Dessutom betalar vi 25% eller ännu mer på allt vi köper av de slantar vi har kvar i fickan efter vi blivit tvångsbeskattade. Med andra ord betalar en vanlig familj som består av två föräldrar och två barn +55% av de pengar som man slitit hårt för. 

Det är en moralisk fråga som vi alla måste ta ställning för när våra politiker inte kan fatta moraliska beslut, leva som de lär och ta ställning för de svagaste i samhället. Varför ska vi finansiera sådant som inte har med statens kärnverksamheter att göra? Varför ska vi finansiera sådant som inte gynnar de svagaste, sjuka och äldre i samhället.

Varför ska vi finansiera IS-terroristers uppehälle i Sverige via socialbidrag?
Varför ska vi finansiera religiösa eller etniska föreningar som vi inte har något med att göra via förening och samfund bidrag?
Varför ska vi finansiera partier eller ideologier som vi inte håller med via partistöd?
Varför ska vi finansiera TV & Radio eller tidningar och medier som vi aldrig använder eller kommer att använda?

Listan kan göras väldigt lång, men du förstår min poäng. Så låt oss tillsammans höja rösten så att våra politiker hör oss för engångsskull. De måste förstå att den dag vi vägrar betala skatt har de inget jobb att gå till. 

✅ Dela om du håller med!
✅ Tänk hur kan vi göra för att ändra på det?
✅ Kontakta mig om du har en idé!

Bassam Al-Baghdady
Följ mig på Twitter @Bassamius

Facebook Comments
Bassam Al-Baghdady
No Comments
Posted in:
Bassam Al-baghdady
Comments
There are no comments yet.
Write a comment

Let me know what do you think?