Återigen har debatten om böneutrop blåsts upp. Den här gången från den antisemitiska, kvinnohatiska och rasistiska moskén i Växjö.  Det tragikomiska att företrädare för denna extrema sekt som har visat sin tydligt och klart sitt avståndstagande och på gränsen till avsky mot svenska samhället påstår att böneutropet kommer att hjälpa till integration!! ja, du läste rätt!! INTEGRATION.

Påminn mig om någon frågade denna sekt om hur att ropa ut att det finns en enda Gud och han heter Allah på arabiska ska hjälpa migranter som flydde just denna ideologi att bli en del av svenskt samhälle? Kan antisemitismen, hat mot svenska traditioner och ständiga krav på anpassningar av majoritetssamhället till denna sekt syn på jämställdhet och demokrati leda till integration? Vad menas egentligen med ordet integration i detta sammanhang?

Låt mig förklara! Om en extrem nationalistiska påhittat rörelse, låt oss kalla den för Saddamism, som har gång på gång ertappats visa avsky mot kvinnor,  homosexuella, icke irakier och hyllar dess eviga ledare Saddam Hussein. Just denna extrem nationalistiska rörelsen etablerar sig i Sverige och ber om massa statlig stöd för att bygga ut sitt  verksamhet. Lite senare skapa nätverk av  olika organisation som är kopplade till varann samt alla är medlemmar i varandras föreningar.  Just denna rörelse skulle ansöka att använda megafoner för att hylla Saddam Hussein under 30 sekunder en gång i månaden? Varje måndag, hela året och år efter år.

Vad skulle hända med dem som just flydde Saddamism? Väljer de bo kvar och låta sina barn i sina egna sovrum lyssna på hyllningar för en man som avrättade deras släkt och vänner? Hyllningar till en diktator som de just flydde från? Det som kommer att hända att de kommer fly hals över huvudet från detta område och bosätta sig ett område så långt som möjligt från denna extrema sekt.

Vad händer då med de som väljer att bo kvar och är aktiva med sina egna barn i denna extrema rörelsen? Kommer de bli integrerade i majoritetssamhället eller de kommer längre och längre bort från det ju mer de hjärntvättas i Saddamism? Vi kommer alltså att skapa ett parallellt samhälle med sina egna lager och moraluppfattningar. ingen insyn eller kunskap om vad försiggår i denna slutna kretsar. En hel fulländad ghetto.

Tillbaks till den antisemitiska moskén i Växjö. Hur kan böneutropet med högtalare förstärka integration? Kommer ni köra den på svenska? Kommer kvinnor, män, homosexuella och icke-binära ha rätt att vara med och köra då och då lite böneutrop följda av föreläsningar om allas jämlikhet oavsett tro, kön och sexuell läggning? Jag ä verkligen nyfiken och vill gärna veta hur ni ställer er till att viga homosexuella par i er församling? Om ni vägrar allt ovannämnda, som är så självklart i det hela svenska samhället. Hur vågar ni säga att ni ens jobbar för integration?

Klicka på bilden

Det är lätt att säga massa floskler och trycka på rätt knappar för att mjölka våra myndigheter på skattepengar.  Skriv bara rätt ord och du kommer få 48 miljoner i stöd, som bara Allah vet var de har tagit vägen.  Har de hamnat i “integration” projekt för att lyfta upp den unkna kvinnosyn i våra moskéer och hjälpa moské besökare att vara en  konstruktiv del i det svenska samhället? Har dessa 48 miljoner har gått in för att förbättra den extrem homofobiska inställning mot homosexuella? Nej, vi vet inte vad pengarna används till. Kanske köpa hotell? Böcker från Saudiarabien eller slussas bort för “lika sinnade” organisationer utanför Sverige. Som sagt, det bara Allah som vet det.

Integration är ett allvarligt och viktigt projekt, då den handlar människoliv . Hade vår svenska självmordsbombare Timour Abdulwahab varit en integrerad del av svenska samhället och inte integrerad i den islamistiska ideologin hade han knappast avslutat sitt liv med förnedring liggande i sin blod och bajs på Drottninggatan. Han han varit en del av svenska samhälle och känt ansvar mot sina medmänniskor i Sverige, hade hans barn knappast behövd leva med den skammen att ha en far som sprängd sig själv i luften. Jag tänker på dem ofta och beklagar att vår svensk integrationspolitik har på ett eller annat sätt gjort dem föräldralösa.

Ett gratis råd till våra folkvalda. När nästa gång en organisation ansöker om 48 miljoner kronor i bidrag eller stöd bör ni ställa samma frågor som ni ställer på alla andra organisationer. Viger ni homosexuella? Har kvinnor samma status som män i er församling? Tar ni kvinnor i hand eller män hellre får en spik av stål i huvudet än att röra en kvinna? Tycker ni att judar är Guds fiender och Allah bör förinta dem eller är judar, kristna och ateister är har samma mänskligt värde som er?

Har man svårt att ställa upp på att alla människor är jämlika och besväras av att svara på en enda fråga ovan då har man verkligen inte rent mjöl i påsen. Vi behöver inte ändra på dem människor som tycker att judar och homosexuella bör utrotas. Alla har rätt att tycka som de vill. Men, och här är det ett stort jävla men, dessa extrema sekter ska INTE livnär sig på våra skattepengar. Så enkelt är det. Får inte nazister, fascister  48 miljoner i stöd, då inga andra organisationer med minst lika avskyvärd människosyn ska få stöd. inte en enda krona. INTE EN ENDA KRONA.

Bassam Al-baghdady

ordf. och grundare av Centrum för Sekulär Bildning

 

Facebook Comments

1 Comment

Let me know what do you think?

Shares