Svaga män och starka kvinnor

På den #internationellakvinnodagen låt oss tala om svaga män och starka kvinnorna. Svaga män är ett stort problem i världen, för varje samhälle. I varje familj och för sig själva.

Ett av de största problem som vi män drabbas av i tonåren är frågan om vår manlighet. Hur manliga vi är? Vi jämför oss med andra hela tiden och hela tiden går vi osäkra. Dock, när man passerat tonåren delas vi män till två grupper. Svaga män och starka män som är trygga i sin manlighet.

Svaga män är stort problem därför att de i stort behov av att bekräfta sin manlighet, hela tiden. De går osäkra på gator och torg och är livrädda att sin stolthet spricker om någon råkar utmana dem. De har lättare att ta till våld för att bevisa sin styrka. Ännu värre är kvinnor som drabbas av svaga män, de drabbas mycket allvarligt.

Den otrygghet som svaga män känner måste fyllas med andra människors rädsla. Därför söker sig dessa män till svaga kvinnor. Sköra kvinnor som har också behov av att bekräfta sig själva. Kvinnor som är bereda att kuva sig för att bekräfta sina män, sina bröders och föräldrars manlighet. 

Svaga män lider av svartsjuka och har stora kontroll behov. Bryr sig om vad andra tycker och tänker mer än vad de själva tycker. De tror att alla andra män är lika svaga och osäkra på sin manlighet därför måste de låsa in, täcka eller knäcka kvinnorna. Svaga män brukar känna sig trygga i kollektiva sekter, ideologier och religioner som förtrycker individen och har skev kvinnosyn och ser på dem som halv människor eller mindre vetande varelser.

Rent historiskt blev svaga män de mest farliga män som historien känt till. De grundade ideologier såsom kommunism, nazism och islamism. De har varit med om och startat historiens mest blodiga krig. De har varit profeter som sökt sig till sköra män. Män som söker bekräftelse och vill vara en del av något större. Vi har till och med svaga män som sökt sig till barn och små flickor för att känna sig ”manliga”. 

Å andra sidan, vi har starka kvinnor. Kvinnor som jobbar i tysthet för att hjälpa de utsatta och svaga människor. Kvinnor som vägrar kuva sig varken för en svag man eller en gud som hotar med eld. Kvinnor som känner ingen behov av att tillhöra en sekt, en religion eller ideologi som ser på dem som halvmänniskor. 

Var och en av oss känner minst en av dessa starka kvinnor. De gör världen till en tryggare plats.De uppfostrar pojkar och flickor som är trygga i sig själva. De söker inte hämnd på minoriteter. Skickar inte miljoner till arbetsläger. Skär inte halsen på sina motståndare och söker inte sig till små pojkar för att bekräfta sig själva. De är så trygga i sig själva att de står bakom andra kvinnor som söker sin frihet. De är precis motsatsen till alla svaga män och sköra kvinnor som uppfostrar dessa svaga män.

Vi firar de här starka kvinnor idag. Tack för att ni finns.

Bassam Al-Baghdady

Facebook Comments
Bassam Al-Baghdady
No Comments
Posted in:
Artiklar
Comments
There are no comments yet.
Write a comment

Let me know what do you think?