Min vän är en fantastisk journalist. Hen ha jobbat hela sitt liv på en av Sveriges mest kända redaktioner. Nu ska hen få sitt andra barn och letar en lägenhet.

Grattis min vän. Nu har du skaffat dig en riktig familj. Visst är det trångt i din etta du har i stan? Jag vet, det funkade bra ändå det första, andra och tredje året när du var djup kär i din partner och tycker det helt OK att trängas över allt i din etta. Men nu, när ditt första barn är född och lärt sig gå, och ditt andra är på väg. Dags att hitta ett nytt bo. Lite större. Något som passar din familj och dina barn.

Jag kan hjälpa dig. Jag har just hittat en fantastisk bra 3 rummare i centrala Rinkeby. Tvåminuters promenad till tunnelbana och 19 till T-centralen. Treminuters promenad till föreskola där dina barn kan leka, lära sig träffa andra barn från andra kulturer och njuta av mångkulturen i den sanna bemärkelsen. Vi har högst antal könsstympade flickor och pojkar per capita inte bara i Sverige, men i hela EU. Något dina barn kommer aldrig uppleva någon annan stans.

Långt från din fotbollsklubb som du tränar på varje fredag? Hmmm…

Okej, då har jag hittat till dig en 4 rummare i Centrala Södertälje. Förskolan ligger stenkast från där du bor och dina barn kommer att trivas utmärkt i den mångkulturella Södertälje. Det tar dig en enda buss på 4 minuter till Södertäljes egna fotbollsarena. Där kan du spela fotboll hela dagarna med Södertäljes egna fotbollslag. Visst vi har den irakiska maffian som har egen strid med den syrianska maffian, men det inget som du bör oroa dig för. De skjuter inte på små barn. Här har vi högst antal integrationsprojekt i landet, där år efter år har vi lyckats sänka antal flickor som ramlar från balkongen markant. Visst det brinner några bilar här och där varje dag. Men du har visst ingen bil. Så, om du låser din cykel ordentligt i stationen och tar med dig bakdäcken då ingen kommer att ta din cykel, kanske. Vad säger du?

Golfbana? Din partner gillar att spela Golf på lördagar?

Då är det löst. En 3 rummare blev just ledigt i Östberga. Perfekt mångkulturellt område för dig, dina barn och din partner. Golvbanan ligger precis intill med tvåminuters promenad från själva Östberga Centrum. Visst är centrumen avstängd efter den tredje dödsskjutningen mitt på dagen. Senaste offret var en 15 åring som dödades på öppen gata precis utanför dina barns framtida föreskola. Oroa dig inte, inga barn under 15 år ha blivit dödade än. Tänk bara på vilka möjligheter det finns. Golvbana. Fotbollsplan. Mångkultur. Det är bara att njuta. Östberga är den sanna bilden av en riktig lyckad mångkulturell projekt som våra politiker, journalister och till och med B-kändisar ha hyllat i årtal.

Vad sägs om Tensta? Vi är bäst i Sverige på antal mord, brott, bilbränder, våldtäkter och lite smått och gott. Typ, 15 åringar som langar knark på stulna mopeder. Jag lovar dig, en sådan mångkultur kommer du aldrig uppleva någon annan stans i hela Sverige. Jo, nu ljuger jag. Alla områden som jag nämnde ovan har en likadan mångkultur.

Nähä? Ointresserad? Varför?

Jaha, du har hittat alltså en bostad i ett helt svenskt område som du och din partner ska belånas uppe i öronen för de kommande 50 åren? Dessutom ska du skicka dina barn till en helt svensk föreskola där den enda invandrare som finns är en fjärde generations invandrare från Norge. Men den är ju minst mångkulturella förskola som finns i hela Sverige. Inga könsstympade jämnåriga flickor går med dina barn, inga beslöjade lärare, ingen halal-mat och absolut inga tre åringar som har bröder som strider för IS. Dina barn kommer aldrig att berikas av den mångkultur som vi upplever här i förorten. Är det verkligen så du vill att dina barn ska växa? Helt isolerade från den framgångsrika mångkulturella projektet? Kul för dig!!

Men, nu måste jag gå och schasa tre 15 åringar som stor bredvid min bil och langar hasch. Adjö

Bassam Al-Baghdady

 

Facebook Comments

Let me know what do you think?

Shares